Category: new house

Garden!

11tuin

En last but not least: de tuin! Is helaas al paar weken geen tuinweer meer maar heb nog wel wat planten (dank Annemarie!) kunnen planten die hopelijk in het voorjaar de boel een beetje gaan vergroenen. O en appeltaart van appels uit eigen tuin gegeten (hoe idyllisch in de stress van het klussen)!

De before and after foto’s volgen na de laatste klusronde deze kerstweek!! Merry Christmas!!!

Kitchen

10 bkeuken

 

Langzaam maar zeker telkens een stapje verder af! Zoals we “samen” ook wel eens een tas maken heeft Mar geholpen met tegelen! Echt te gek. Rete strak. Denk dat Peter onze tegelman jaloers zou zijn. Heb zelf gevoegd. Haha maar dat is een eitje. En Ad heeft die tegels zo strak op maat gemaakt rondom de stopcontacten. Daarna de ontbrekende paneeltjes op, naast en onder de kastjes en een kitrandje van Harry. Team effort! (Zal nog even zoeken naar de Marktplaatsversie en een mooiere eindfoto maken )

Bette’s room

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu de meterkast erin zit kunnen we verder met de beneden verdieping. Badkamer is af. Onze slaapkamer is gebruiksklaar (niet geschilderd, kasten zonder deuren, plafond gedeeltelijk open, geen vensterbanken en: bette. Heb serieus geen foto’s gemaakt). Gang, logeerkamer en Bette’s kamer moeten nog afgewerkt worden zodat er gestuct kan worden. Harry heeft ook hier de gevel geïsoleerd. Zelfs met ontluchting in de buitenmuur en spouw!

Meterkast

7meterkast

De planning voor het verplaatsen van de meterkast uit de woonkamer(?) naar de gang was een ware bottleneck. Het duurde meer dan 5 maanden voor stedin om dit in te plannen. Maar toen ik ze bezig zag, begreep ik ineens wat het punt was: een mega operatie! Vond het uiteindelijk zelfs weinig geld voor de hoeveelheid werk die in een paar uur verzet werd. Maar belangrijkste is: de meterkast zit erin! Check. Next: Bettes kamer in orde maken (Bette sliep al die tijd bij ons, joy)

Evolving mess

6evolving mess

Bovenstaande is denk ik de voornaamste reden dat ik even geen post meer heb gemaakt. Wat een teringzooi. En niet even maar weeeeeken. Hebben we ons daar even in vergist. Niet te doen ook om fatsoenlijk te klussen tussen al de troep waardoor alles ook nog eens langer duurde. Zelfs bouwval gezocht kon geen troost meer bieden…

Kitchen basics

10 akeuken

Heel gelukkig de wijsheid van geest gehad om de keuken te laten installeren. Moest natuurlijk ook nog in die ene week. Ik heb hem zelf gesteld dat wel :) (verloop is 4 cm over 3 meter!). Bijna af!